ОПРЕМАМО ФИСКУЛТУРНУ САЛУ !

  Наша школа је учествовала на конкурсу за финансирање посебног програма афирмације школског и универзитетског спорта у АП Војводини који је расписан од стране Покрајинског секретаријата за спорт и омладину. Том приликом одобрена су нам финансијска средства у износу од 210 000 динара. ВД директора школе, Снежана Ивеља, је 14. маја потписала уговор са Покрајинским секретаријатом за спорт и омладину за добијена средства за опремање фискултурне сале.

Opremanje fiskulturne sale

  Јовица Тркуља, професор физичког васпитања, у сарадњи са ВД директора школе, Снежаном Ивељом, израдио је предлог програма у те сврхе. Добијена средства биће искоришћена за опремање фискултурне сале, како би се обогатио садржај спортских активности, како наставних тако и рекреативних, те како би се подигао ниво физичке спремности ученика. Добрим делом ће се умањити и ризик од појаве болести зависности и насилничког понашања, смањиће се број деце са сметњама у физичком развоју. Набавком потребне опреме за фискултурну салу, бићемо у могућности да обезбедимо квалитетнију наставу, потпуну реализацију наставних јединица, затим квалитетно спровођење слободног времена, како ученика, тако и наших запослених.
  Иначе, због недостатка фискултурне сале, наставници физичког васпитања су принуђени да највећи део часова реализују на отвореним спортским теренима школе у веома специфичним условима. Настава за време зимског периода се реализује у импровизованој сали која је преуређена у ту сврху од свечане банкет-сале.
  Техничка школа „9. мај“, као највећа школа у општини, увек је међу својим ученицима имала врхунске спортисте и учествовала је на свим спортским догађајима, тако да ће јој опремање фискултурне сале много значити да настави са том традицијом и буде још успешнија у томе.