1. децембар 2022.

   Поводом обележавања Светског дана борбе против ХИВ-а, представници Црвеног крста Бачка Паланка су 1.12.2022. године посетили нашу школу и одржали предавање ученицима I 4 разреда. Након предавања, ученицима су подељени флајери и презервативи.

1. децембар

   Сврха ове посете је била да се младима подигне свест о начину преношења ХИВ-а, као и да им се скрене пажња на који начин треба да се заштите.

 

Стражилово 2022.

   СПД ,,Равничар" је ради популаризације планинарског спорта, 6. новембра 2022. организoвао једнодневну спортску манифестацију ,,Стражилово 2022" намењену деци школског узраста. Ову манифестацију подржали су планинарска секција и Ученички парламент наше школе са својим наставницима.

Планинарска секција

   Ученици су имали обезбеђен аутобуски превоз од Бачке Паланке до излетишта Стражилово, где је са паркинга био полазак на пешачку туру. Учесници су за 4 сата и 30 минута прешли стазу дужине 7км. Кретали су се Едукативном стазом ка локалитету Бранков вис - гроб Бранка Радићевића, па ка планинарском дому Стражилово и назад до паркинга. Водич на стази је био Светозар Савин.

 

Посетили су нас основци у пратњи учитељице

   Поводом обележавања Дечије недеље 6.10.2022. нашу школу су посетили ученици другог разреда ОШ „Свети Сава“ у пратњи учитељице Наталије Ковачевић.

   Госте су у холу школе дочекали ученик Дамјан Јоцић и психолог Сања Ратковић, пожелели им добродошлицу и представили школу.

Дечија недеља

Интересантно и поучно

   Ученици наше школе учествовали су 1.10.2022. године на 30. јубиларном Европском викенду посматрања птица чији је циљ подизање свести о угрожавајућим факторима током гнежђења, миграција птица, њихових успутних станица, као и зимовалиштима на Медитерану и Африци.

Европски викенд посматрања птица

   На излету, који је одржан у Парку природе „Тиквара“, ученици су имали прилику да се упознају са начином прстеновања птица и стекну основна знања о посматрању птица у природи.

 

Саборни храм у Новом Саду и манастире

   Ученици наше школе су у недељу, 2 октобра 2022. године, присуствовали чину канонизације светог Иринеја Ћирића, епископа бачког, и светих мученика бачких на Литургији коју је у Саборном храму у Новом Саду служио Његова Светост Патријарх српски господин Порфирије.

Саборни храм у Новом Саду

   Након Литургије је уследила посета манастиру Васкрсења Христова у Каћу као и посета Светоархангелском манастиру у Ковиљу.

 

Уређење школског дворишта

   Акцији уређења школског дворишта, коју је организовао Ученички парламент наше школе, прикључили су се и ученици III6 одељења заједно са професорицом Јасном Благојевић.

   Посебна пажња је и овај пут посвећена уређењу школске баште.

 

Страна 1 од 2