5. октобар 2023.

   Представници Ученичког парламента наше школе, Димитрије Ивановић, Невена Зубац и Љиљана Велемир, су 5.октобра 2023. године, присуствовали састанку представника ученичких парламената у Скупштини Аутономне покрајине Војводине.


   На састанку који је одржан у оквиру манифестације „Велико срце деце Србије-Дечија недеља 2023.“ , ученици су дискутовали о униформама у школама, предностима и последицама онлајн наставе, интересовањима у доба дигиталне окупације информацијама, могућностима Ученичког парламента да утиче на промене у школи, али и о флексибилности и иновацијама у конзервативном образовању.

 

Црвени крст Бачка Паланка

   У оквиру обележавања Дечије недеље 5.10.2023. нашу школу су посетили представници Црвеног крста Бачка Паланка Ивана Марјановић и Јакоб Толд, и одржали предавање прве помоћи ученицима првих разреда.


   Волонтери су разговарали са ученицима о повредама у спорти и упознали их са начинима њиховог збрињавања.Заинтересованост ученика је била велика а неки од њих су изразили жељу да постану волонтери у Црвеном крсту.

 

У Народној скупштини Републике Србије

   Представници Ученичког парламента наше школе, Николина Попић, Димитрије Ивановић и Љиљана Велемир, су 3. октобра 2023. године, присуствовали седници представника ученичких парламената и средњошколаца активиста и активисткиња у Народној скупштини Републике Србије.


   На седници која је одржана под називом „Активна улога вршњачких тимова школа у развоју емпатије и солидарности“ 120 средњошколаца, представника Ученичких парламената из читаве Србије, изложило је своје ставове и идеје и дискутовало о развијању и неговању културе толеранције код деце и младих, промовисању разумевања и уважавања различитости, развоју тимског духа и сарадње, вршњачком менторству, друштвено ангажованим активностима и антибулинг кампањама, као и механизмима превенције сваке врсте насиља, како у образовном систему, тако у друштву у целини, развоју емпатије и солидарности.

 

Празник преноса моштију светог Иринеја

   У понедељак, 2. октобра 2023. године, у порти Вазнесенског храма у Суботици литургијски је прослављен Патрон Епархије бачке – празник Преноса моштију светог Иринеја, епископа бачког, исповедника вере, и светих мученика бачких.


   Ученици наше школе присуствовали су светој архијерејској Литургији коју је служио Његова Светост Патријарх српски г.Порфирије. Након Литургије уследила је посета манастиру Свете Тројице у Кикинди као и посета манастиру Свете Меланије Римљанке у Зрењанину.

 

Корак ближе здрављу

   У организацији Планинарско-спортског друштва "Равничар" и Планирског савеза Србије, у суботу, 21. септембра 2023. године, у Бачкој Паланци одржан је Дан пешачења под слоганом "Корак ближе здрављу".


   Ученици и професори наше школе придружили су се рекреативној шетњи која је организована од споменика Дунаву до језера Багер.

 

Светски дан чишћења

   Поводом обележавања Светског дана чишћења у нашој школи јe 19. септембра 2023. године, организована акција прикупљања старе хартије и лименки са циљем подизања свести о значају рециклаже.

Прикупљање старе хартије

  

 

Тема: Трговина људима

   Представници Црвеног крста Бачка Паланка су у договору са Ученичким парламентом посетили нашу школу 16.3.2023. године и одржали предавање на тему „Трговина људима“ ученицима I5 разреда.

   Циљ овог предавања јесте упознавање ученика са проблемом трговине људима, начинима на које трговци људима врбују своје жртве а посебан акценат стављен је на мере опреза.

 

Страна 1 од 3