Интересантно и поучно

   Ученици наше школе учествовали су 1.10.2022. године на 30. јубиларном Европском викенду посматрања птица чији је циљ подизање свести о угрожавајућим факторима током гнежђења, миграција птица, њихових успутних станица, као и зимовалиштима на Медитерану и Африци.

Европски викенд посматрања птица

   На излету, који је одржан у Парку природе „Тиквара“, ученици су имали прилику да се упознају са начином прстеновања птица и стекну основна знања о посматрању птица у природи.

 

Саборни храм у Новом Саду и манастире

   Ученици наше школе су у недељу, 2 октобра 2022. године, присуствовали чину канонизације светог Иринеја Ћирића, епископа бачког, и светих мученика бачких на Литургији коју је у Саборном храму у Новом Саду служио Његова Светост Патријарх српски господин Порфирије.

Саборни храм у Новом Саду

   Након Литургије је уследила посета манастиру Васкрсења Христова у Каћу као и посета Светоархангелском манастиру у Ковиљу.

 

Уређење школског дворишта

   Акцији уређења школског дворишта, коју је организовао Ученички парламент наше школе, прикључили су се и ученици III6 одељења заједно са професорицом Јасном Благојевић.

   Посебна пажња је и овај пут посвећена уређењу школске баште.

 

Акција прикупљања старе хартије

   Поводом обележавања Светског дана чишћења у ОШ „Свети Сава“ у Бачкој Паланци 18. септембра 2021. године, организована је акција прикупљања старе хартије. Овој акцији прикључили су се и ученици наше школе, заједно за професорицом Силваном Јосић.

Акција прикупљања старе хартије

   На овај начин, наши ученици су подржали еколошку акцију која је одржана са жељом да подстакне појединце да учествују у решавању проблема загађења животне средине.Страна 1 од 2