Шесто државно такмичење из предмета Програмирање је ове школске године одржано 19. маја у Београду на Високој школи електротехнике и рачунарства струковних студија.

pro2019

  Испред Техничке школе „9. мај“ су се такмичили ученици IV1 одељења Нина Благојевић и Никола Станковић и Борис Хрчек , ученик III1 одељења. Њихови ментори су били професори Силвана Јосић и Славуј Милић.
На ово такмичење, поред ментора Силване Јосић, ученике је пратила и Снежана Ивеља, ВД директора школе.  У периоду од 2. априла до 23. маја 2019. године у нашој школи одигран је већ традиционални турнир у малом фудбалу. Организатор турнира је био Јовица Тркуља, професор физичког васпитања. Ове године учествовало је на турниру 16 одељења, од укупно 23 одељења наше школе. Играло се по куп систему, два пута по 10 минута у међусмени, односно од 13 до 13.25 часова. Екипа је бројала максимално 10 играча на терену (4+1).

mf2019

  Током трајања турнира могло се видети да међу ученицима наше школе има много ученика надарених за фудбал, који су током својих утакмица сјајним потезима одушевљавали многобројну публику коју су чинили професори и ученици. До саме завршнице стигле су екипе II-1 и II-6 одељења, које су коректном игром показале да су се сасвим оправдано нашле у финалу овогодишњег надметања.

   Епитет најбољих понело је II-6 одељење које је финалну утакмицу решило у своју корист резултатом 3:1. Победничка екипа наступила је у саставу: Јелић Душан, Баланго Давид, Зељковић Стефан, Огњановић Никола, Радмановић Никола, Јешић Ђорђе и Кепчија Драган. Екипу II-1 одељења, овог пута поражену, чинили су: Самопјан Урош, Ратковић Немања, Лалић Никола, Зурић Стеван, Кристијан Карачоњи, Доленац Иван и Славко Бодирожа.  Ове године је XXV регионално такмичење ученика електротехничких школа у Војводини одржано у Сомбору, 11. маја 2019.

  На такмичењу је учествовало 9 школа, из Новог Сада, Сомбора, Суботице, Панчева, Бачке Паланке, Куле, Кикинде, Зрењанина и Вршца.

  Из наставног предмета Основе електротехнике I испред наше школе су се такмичили ученици Мирко Ђукић из I2 одељења и Марко Золњан из I1 одељења. Њихов ментор била је професорица Весна Плавшић.
Из предмета Основе електротехнике II такмичили су се ученици  II1 одељења: Милош Медић, који је са освојеним деветим местом најбоље пласиран ученик наше школе на овогодишњем такмичењу, Немања Полић, Александар Цинкоцки и Иван Доленац. Њих су за такмичење припремали професори
Јанко Хложан и Весна Плавшић.

  Осим ученика и њихових ментора, Сомбор су посетили и вршилац дужности директора школе, Снежана Ивеља, и наставник стручних предмета, Славуј Милић.Страна 1 од 2