keep it fresh logo
fresh menu leftfresh menu right


Ваннаставне активности

Школска слава Свети Сава 2013. године

Школску славу прославили смо у недељу 27. јануара. Програм је почео у 12 сати обредом свећења славског колача. Свештеник Бране Миловац је честитао славу свим ученицима и запосленима.

Прослави је присуствовао  господин Мирко Тица из Москве, који је поклонио школи 12 најсавременијих рачунара за једну од мултимедијалних учионица. Господин Тица је из Бачке Паланке, био је ђак техничке школе, а данас је познати привредник у Русији.

 

 Домаћин прославе, директор школе,  захвалио се господину Тици  у име свих професора и ученика. Затим је господин Тица поздравио све присутне, частитао славу и истакао значај образовања, васпитања и учења страних језика, посебно руског језика.

Дружење је настављено уз програм који је осмислила проф. српског језика и књижевности Мирјана Кљакић. Програм је водио Немања Ковачевић I2, а за технику је био задужен Марко Јововић III2. На почетку су представљени радови ученика који су награђивани на такмичењима из предмета који подразумевају примену ИКТ-а. Потом је проф. руског језика  Љубица Милићевић отпевала песму ,,Молитва Мајци Божјој`` коју је и превела са руског језика.

Славску атмосферу употпунио је Центар традиционалне културе и уметности ,,Коста Абрашевић`` из Бачке Паланке и тамбураши. Извели су сплет игара и песама из Бачке, Баната, са Косова као и кореографију којом су победили у емисији ,,Шљивик`` 2012. године и званично постали чувари народне традиције.

Славски колач, свећа, вино, присуство господина Тице, млади из ,,Абрашевића``, ношње, инструменти, коло...учинили су овај дан другачијим и свечанијим од осталих школских дана.

Хвала вероучитељу Мирку Божићу, проф. Славују Милићу и проф. Марку Максимовићу који су помогли у организацији прославе.

 


Powered by Joomla!. Design by: joomla 2.5 template for free  Valid XHTML and CSS.