Уређење школског дворишта

   Акцији уређења школског дворишта, коју је организовао Ученички парламент наше школе, прикључили су се и ученици III 6 одељења заједно са професорицом Јасном Благојевић.

   Посебна пажња је и овај пут посвећена уређењу школске баште.

 

Постављен пано у холу школе

   Поводом обележавања Међународног дана мира 21.9.2021. године, чланови Ученичког парламента ТШ „9. мај“ у сарадњи са координаторима, направили су пригодан пано, који је окачен у холу школе.

Међународни дан мира

   За ову прилику ученици су направили и презентацију која је постављена у виртуелне учионице.Акција прикупљања старе хартије

   Поводом обележавања Светског дана чишћења у ОШ „Свети Сава“ у Бачкој Паланци 18. септембра 2021. године, организована је акција прикупљања старе хартије. Овој акцији прикључили су се и ученици наше школе, заједно за професорицом Силваном Јосић.

Акција прикупљања старе хартије

   На овај начин, наши ученици су подржали еколошку акцију која је одржана са жељом да подстакне појединце да учествују у решавању проблема загађења животне средине.Дан пешачења у Србији

   Ученици наше школе су 11. септембра 2021. године заједно са планинарима, рекреативцима и заљубљеницима у природу учествовали су у традиционалној манифестацији „Дан пешачења у Србији“, коју је у Бачкој Паланци организовало ПСД „Равничар“ са циљем да се промовише здрав начин живота кроз пешачење и активности везане за природу.

   Под слоганом „Корак ближе здрављу“, учесници манифестације упутили су се стазом дугачком пет километара од споменика код игралишта Тиквара, насипом, све до шумареве куће.

   Скупштина општине Бачка Паланка и спонзори обезбедили су освежење за учеснике који су стигли на циљ. На циљу су показане вежбе коришћења планинарске опреме, јога вежбе и дечје игре на отвореном.Посадили смо још садница

   Поводом обележавања Светског дана шума, Канцеларија за младе општине Бачка Паланка у сарадњи са председником Општине и средњим и основним школама у Бачкој Паланци, организовали су акцију сађења садница четинара и лишћара у дворишту вртића Бамби.
Акција је требало да се изведе 22. марта, међутим због временских прилика, одложена je за 25. март.

   У акцији су учествовали ученици Ученичког парламента Техничке школе „9. мај“ - Александар Симикић, Адриан Вукојевић и Душан Трифуновић, заједно са вероучитељем Ђуром Обрадовићем.Храстимо заједно 2021

  Ученички парламент Техничкe школе „ 9. мај“ је у месецу марту остварио сарадњу са Друштвом за заштиту и проучавање птица Србије, које је школи донирало 20 садница храста лужњака.

   У оквиру акције "Сад за будућност - Храстимо заједно", 18.03.2021. организована је акција сађења храстова у дворишту компаније Plattner.
Истог дана постављене су и кућице за плаве сенице на платанима испред школе, које су направили ученици Парламента заједно са наставником Здравком Перлетом. Предузеће TDM је донирало мајице за поменуте акције.

   У акцији су учествовали и наставницe Душица Јовин и Силвана Јосић и вероучитељ Ђуро Обрадовић.