Техничар мултимедије

Назив квалификације: Техничар мултимедије

Подручје рада: Електротехника
Ниво квалификације: IV

   Реч је о врло атрактивном и првенствено креативном занимању које подразумева стварање кадрова за рад у растућој индустрији мултимедије.

   У оквиру овог образовног профила, ученици се оспособљавају за:

  • снимање и обраду звука и слике
  • сервисирање и одржавање уређаја за снимање звука и слике
  • примену софтверских алата за креирање графике и анимације
  • рад са програмским језицима за скриптно програмирање
  • примену софтверских платформи за креирање и администрирање садржаја веб сајта

Шта након завршене средње школе као Техничар мултимедије?

   Образовни профил Техничар мултимедије припрема ученике за динамичне послове у студијима за продукцију мултимедијалног садржаја, продукцијским кућама, телевизијским станицама, код тв, интернет и мобилних провајдера у делу послова који се односе на креирање и пренос слике и звука, као и у предузећима која се баве производњом и креирањем мултимедијалног садржаја. Поред послова одржавања хардвера и софтвера савремених мултимедијалних система, бићете оспособљени и за оперативне послове техничара студија, контроле слике, снимања и обраде звука, видео монтаже, графичке станице и сл.

   За оне који планирају наставак школовања, овај профил је добра припрема за студије на Електротехничком факултету, Факултету драмских уметности, на Факултету организационих наука, на свим факултетима информатике, на факултетима за менаџмент, као и уметничким академијама које се баве креирањем и обрадом слике или звука.

План и програм можете преузети овде.