Драги ђаци и родитељи / законски заступници ученика

  Упис ученика у први разред средње школе (други круг) још увек је отворен.
Упис можете обавити на 3 начина:

1) попуњавањем следећег упитника под називом "Картон ученика" и у том случају не морате долазити до школе (ово је препоручени начин уписа):

2) начин: пријавом за упис преко Портала еУправа и у том случају не морате долазити до школе у циљу уписа ;
3) начин уписа је долазак у школу где на лицу места попуњавате обрасце за упис, при том није потребно да доносите документе у папирном облику (изводе, потврде о пребивалишту, лекарско уверење и сл.)

   Поред услуге еУпис за школе, од ове године доступна је и услуга за родитеље/друге законске заступнике ученика која им омогућава упис ученика у складу са оствареним правом, без доласка у школу. Свакако, ученици се могу уписати и доласком у школу, када је довољно да у папирном облику преда исправно попуњену пријаву за упис, док ће школа прибавити остале документе по службеној дужности у електронском облику коришћењем услуге еУпис. Услуга ће бити доступна у периоду уписа у редовне школе и само за оне ученике који уписују редовна одељења. Услуга неће бити доступна за упис у специјалне, музичке, балетске и приватне школе.

   Попуњавањем пријаве за упис ученика у средњу школу, родитељ/други законски заступник уноси податке који су школи неопходни за упис ученика у средњу школу. Унети подаци ће школи бити видљиви у оквиру услуге еУпис, а проверу потребних чињеница у складу са законом овлашћено лице ће спровести приступом постојећим евиденцијама по службеној дужности, на исти начин као и за ученика који ради уписа дође у школу. Уколико је упис успешан, родитељ ће бити обавештен о томе. Уколико упис није успешан родитељ се обавештава да је неопходно да се ради уписа обрати школи, када је потребно проверити све унете податке, као и податке који су дохваћени из службених евиденција, те отклонити недостатке и ученика уписати у школу. Напомињемо да су сви потребни документи за упис ученика у први разред средње школе дефинисани Конкурсом.

   Било да је пријава за упис поднета директно у школи или преко Портала еУправа, сви ученици којима недостаје лекарско уверење су у поступку уписа и у обавези су да до наведеног рока доставе лекарско уверење, без обзира на то да ли се податак о обављеном лекарском није повукао из система или преглед није обављен.

   Имајући у виду актуелну епидемиолошку ситуацију, обавештавамо Вас да је упис у средњу школу могуће реализовати до 31. августа. Молимо Вас да што пре, а најкасније до 31.августа, доставите школи лекарско уверење (скенирано или фотографисано) на електронску адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или га предате доласком у школу.