keep it fresh logo
fresh menu leftfresh menu right


Представљамо вам

Владислав Живановић IV4

Владислав Живановић, ученик IV 4 разреда (смер Машински техничар за компјутерско конструисање), уписао је „9. мај“ због своје склоности ка техници и природним наукама,  а завршава средњу школу као један од најбољих ученика у својој генерацији.

Током четири године проведене у нашој школи, он је проширивао своја интересовања и развијао креативност, постижући успехе не само у оквиру обавезних предмета, већ из различитих области  у којима су  долазили до изражаја тимски рад, маштовитост и идеје.

У другом разреду био је најбољи у општини из физике, а трећи у Војводини, а у трећем је почео да се занима за креирање кратких филмова, што је резултирало учешћем на Сименсовом такмичењу “Create the Future“ и Мајкрософотовом такмичењу “Филмић”. На првом такмичењу је као део тима Воћне капи, у конкуренцији од 200 средњошколских тимова из целе Србије, освојио 9. место за кратак анимирани филм који представља визију града будућности, док је на  Мајкрософтовој ревији кратког ђачког филма његов тим освојио прво место за филмић оригиналног назива, музике и текста, Боје сивила.

Владислав са Недељком, Стефаном и менторком, Мајом Козомором, на додели награда за најбољи филмић

Ове школске године је учествовао на регионалном такмичењу из 3Д моделовања које се састоји из  практичног и теоретског дела. На практичном делу ученици за само 3 сата треба да измоделују машински склоп са 10-так позиција, као и да ураде комплетну техничку документацију, а на теоретском делу одговарају на питања из целокупног средњошколског градива свог образовног профила. Практичан део, зависно од школе из које је такмичар, обављао се у 3 програмска пакета: ProEngineer, Solid Works и Solid Edge. Владислав је освојио прво место у групи ученика који су радили у програму ProEngineer, а 9-то место у генералном пласману.


Владислав каже да код људи највише цени способност организације, елоквенцију и жељу за личним усавршавањем. Себе види у техници, али и у организацији и руковођењу великим пројектима и раду са људима из различитих бранши, стога планира да настави  образовање на Факултету техничких наука, са жељом да истраје у свестраности.


Powered by Joomla!. Design by: joomla 2.5 template for free  Valid XHTML and CSS.