keep it fresh logo
fresh menu leftfresh menu right


Представљамо вам

Марко Вјештица III1

Представљамо вам Марка Вјештицу, ученика  III1 одељења, прве уписане генерације огледног профила администратор рачунарских мрежа. Са њим је разговарао Јован Јовић, такође ученик III1 одељења.

Увек насмејан - Марко Вјештица

Јован: Као вуковац имао си могућност да упишеш школу коју желиш. Шта те је навело да упишеш баш ТШ "9. мај"?

Марко:Одувек су ме занимали рачунари и желео сам да упишем смер у коме бих могао да научим много о њима. Када сам видео да је "9. мају" отворен нови, огледни профил у коме има много рачунарских предмета и да се настава стручних предмета одвија у добро опремљеним кабинетима, нисам имао дилему шта ћу уписати. То ми је такође била и најближа електротехничка школа у околини.

Јован: Да ли је школа испунила твоја очекивања?

Марко: Великим делом. Добио сам добар разред, добре професоре, прилику да учим оно што ме занима. На стручним предметима смо подељени у групе што је јако добро, јер професори могу више да нам се посвете и одговоре на потребе и интересовања сваког од нас. Нема толико класичних предавања.

Јован: Један си од ретких ученика који у Дневнику готово да нема мање оцене од петице. Међутим, осим успеха у редовној настави, ти си нанизао и доста успеха на различитим такмичењима и, колико знам, твоја интересовања нису везана само за уже стручне предмете.

Марко: Што се струке тиче, у првом и другом разреду учествовао сам на на регионалним и републичким такмичењима из основа електротехнике 1 и 2. Највише сам се обрадовао првом месту на регионалном такмичењу претпрошле године, прво, јер је то био мој први успех као средњошколца, а и друго, осветлао сам образ наше школе која је те године била домаћин овог такмичења. Више пута сам учествовао на математичком такмичењу "Мислиша", а прошле године сам заједно са другарима из школе осмислио и снимио филм за Мајкрософтово такмичење "Филмић 2011". Нисмо победили, победио је други тим из наше школе али је и само учествовање било забавно. То је било онако, за нашу душу.

Тренутно се спремам за регионално такмичење из стручних предмета које ће бити одржано 12. маја, али се осим тога помало бавим и програмирањем.

Јован: Да ли си задовољан постигнутим резултатима?

Марко: Јесам. Имам освојено прво и друго место на регионалном такмичењу и две треће награде на републичком такмичењу из основа електротехнике. Али то није само мој успех, већ и професора-ментора (Весна Плавшић), па и школе коју сам представљао.

Јован: Имаш ли планове за факултет?

Марко: Планирам да упишем Факултет техничких наука у Новом Саду, јер желим да наставим да се усавршавам у области електротехника и рачунарство.

Јован: Како успеваш да будеш активан и добар на различитим пољима? Оцене су ти сјајне, позван си у Петницу где ћеш добити прилику да учествујеш у истраживањима, а са свима нама си веома добар друг увек спреман да помогне.

Марко: У суштини, најважније је добро испланирати време и бити умерен у свему. Тако можеш стићи све. Мислим такође да је веома битно да волиш оно што радиш и учиш. Ја се тренутно јако радујем путовању у Петницу где ћу продубити своја знања, али и упознати неке нове занимљиве људе.


Powered by Joomla!. Design by: joomla 2.5 template for free  Valid XHTML and CSS.