keep it fresh logo
fresh menu leftfresh menu right


Ваннаставне активности

Наши ученици, предавачи у школи на вебу

Почев од септембра 2011. године, сваког последњег четвртка у месецу у оквиру активности професионалне заједнице наставника Србије Образовно окружење – професионални развој, одржавају се  вебинари, једночасовна предавања  на различите образовне теме које предлажу сами наставници. Ова предавања одигравају се у реалном времену у виртуелним конференцијским салама у којима се присутни наставници могу наћи у различитим улогама: предавача (припрема и презентује тему), модератора (води вебинар, отклања евентуалне техничке сметње ) и слушаоца (слуша излагања, поставља питања, учествује у дискусији).

Снимак вебинара

Последњи, девети по реду вебинар, под називом “Школа ни на вебу ни на земљи” одржан је 31. маја 2012. године и био је специфичан по томе што су се први пут у улози предавача нашли ученици две средње школе: Техничке школе “9. мај” и “Шесте београдске гимназије”.

Ученици наше школе, Сава Попов – III3, Огњен Кашиковић –III1  и Јован Јовић – III1, презентовали су резултате истраживања виртуелног света Second Life,  његове сличности са видео игрицама и могућности примене у настави.

О томе колико је овај вебинар био успешан сведочи велика посећеност (преко 50 наставника из целе земље се нашло у улози слушалаца), али и питања која слушаоци постављали ученицима, као и позитивни коментари које су остављали.

 

Снимак вебинара можете погледати на овој адреси: http://vebinari.podomatic.com/entry/2012-06-05T18_20_12-07_00

Ученичке презентације можете погледати овде: http://www.authorstream.com/Presentation/digitalno-1434061/Powered by Joomla!. Design by: joomla 2.5 template for free  Valid XHTML and CSS.