keep it fresh logo
fresh menu leftfresh menu right


Екскурзије

Интеркултурална размена, Швајцарска 2014

Ученици наше школе су заједно са ученицима гимназије „20.октобар“ боравили  у Песталоци селу, кодТрогена  у Швајцарској  у периоду од 26.2. до 12.3.2014. у оквиру пројекта„Мултипликација – живети толерантно“.

 

Супервизори су нам били Наташа Круљ, Татјана Божовић и Мајда Змијанац. Били смо смештени у дрвеној кући, у којој смо морали да организујемо задужења и поштујемо правила села. Током двонедељног боравка учествовали смо у радионицама на тему идентитета, тимског радау интеркултуралној размени са децом из Дизенхофена ( Швајцарска). Обишли  смо Цирих, у којем смо посетили Национални музеј и ишли у обилазак града. У Луцерну смо се прошетали преко дрвеног моста из 13. века и посетили  музеј Глечергартен .

 

У Сент Галену смо били три пута, у њему смо уживали у призорима карневала, ишли у музеј, у гимназију и католичку цркву. Посетили смо и Рајнине водопаде, швајцарски научни центар „Технораму“,  фабрике чоколаде и сира, Апенцел  и Троген. У селу смо се дружили са  децом из Новог Бечеја и из Дизенхофена.

 

Недељко Абаџић


Powered by Joomla!. Design by: joomla 2.5 template for free  Valid XHTML and CSS.