keep it fresh logo
fresh menu leftfresh menu right


Екскурзије

Швајцарска 2012

Као и претходних година, ученици наше школе учествовали су и ове школске године у пројекту "Интеркултуралност" фондације Песталоци. Тако су у периоду од 10. до 25. јануара  ученици ТШ "9. мај" и Гимназије "20. октобар" посетили дечије село "Песталоци" и тамо провели две предивне седмице.
Из Паланке је кренуло 15 ђака са супервизорима: Јасна Лукић из Гимназије и Јелена Јелић из Техничке школе.
Првих пар радних дана ученици су имали радионице на тему "Идентитет", затим су се дружили са младима из Украјине, а последње дане провели су смишљајући и припремајући радио емисију коју су имали прилике да чују по повратку у Србију. Сем Бачкопаланчана, друштво су им правили вршњаци из Новог Бечеја, Куле и Врбаса.
Наравно, викенди су били добро испланирани и организовани тако да ни снежна мећава једног суботњег јутра није покварила екскурзију. Посетили смо градове: Сент Гален (више пута), Апенцел, Троген, Цирих и Луцерн, обишли фабрику чоколаде, музеј науке - Технораму, Национални музеј Швајцарске и локални музеј у самом селу.
Живот у заједници био је добро организован, препун динамике и повремено презахтеван али све то јер нас је било укупно двадесет шесторо у кућу. Међутим, растанак ником није лако пао тако да су започета пријатељства и данас у току било да се ради о војвођанским или украјинским пријатељима.

Powered by Joomla!. Design by: joomla 2.5 template for free  Valid XHTML and CSS.